HITTA TILL FESTIVALEN


-> Adress: Storgatan 26, Långshyttan <-


Från att du kommer in i Långshyttan kommer det vara väl skyltat till festivalen.LÅNGSTA RASTAS HISTORIA


Långsta Rasta är en reggaefestival i Långshyttan i södra Dalarna som startade 2014.

Våra ledord är att vara familjära och gemytliga. Vi arbetar för allas lika värde och tror på ett upplägg där alla är välkomna oavsett ålder, kön och etnicitet.

Glöden som satte fart hos oss arrangörer var alla de motgångar som Långshyttan länge drabbats av. När beskedet om att ståljätten på orten skulle lägga ned och en tiondel av Långshyttans befolkning skulle mista sina jobb fick vi nog. Nu skulle vi visa att det här är inte slutet för orten!

Vi visste att vi med vårat starka intresse för reggaemusik och kunskaper att hålla i event skulle lyckas med att göra något stort. Något nytt som Långshytteborna kunde vara stolta över när det kändes som att det inte fanns något annat kvar.

Uppgivenheten och det mörka moln som hängde över orten skulle i augusti 2014 spricka upp och solen skulle återigen lysa i våra ansikten.

Besökarantalet har under de tre år som fesivalen funnits nått 600-900 personer och bland dom finns många långväga gäster. De två första personerna som äntrade campingområdet 2014 var ett par killar som bilat upp ända från Göteborg, och 2015 och 2016 en kille som cyklat från Uppsala.

År 2016 hade vi besökare från fem olika länder!

Vi har lyckats! Beslut togs redan efter den första upplagan om att Långsta Rasta skulle vara något som folk skulle få se fram emot varje år, och än så länge har vi uppfyllt det.

Långshyttan finns nu på kartan som ”reggaefestivalorten” och ordet har sedan dess spridits snabbt.

Tidningar så som Kingsize och webplatser som Gaffa, Skanker och Reggaeville har nämnt vår festival för att inte bortse från lokaltidningar och liveintervjuer i radio.

Strax efter festivalen 2016 uppmärksammade Expressen, Aftonbladet, SVT och UNT killen Caspers fina upplevelse under besöket på Långsta Rasta. Detta berörde oss djupt och gav oss även bevis på att vi lyckas med att vara så familjära som vi strävar efter.


Hos oss är alla välkomna och värda lika mycket!
 ”Tack för en super helg med goa människor och supergo reggaefestival från Karlstad, Skåne och Stockholm”

”Tack för en helt underbar festival!! Så glad att ni ordnade detta!”

”Vad underbart vi har haft nu på Långsta Rasta !!!!!!!Tusen tack Långsta!!! Ses igen nästa år, vi kommer”

”Tack för en kanonbra festival och att ni hade tänkt på allt, t om frukost idag. Återkommer om det blir en till festival!”

”Tack för en toppenbra festival!!! Underbara artister å bra ordnat.

”Tusen takk för en underbar festival. Fortsätt ert fina jobb. Hälsningar från Norge” 


TRIVSEL REGLER


Det finns ingen åldersgräns på festivalen, är man under 16 år måste man gå tillsammans med målsman. Detta gäller både på festivalområdet och campingen.

18 års åldersgräns gäller i festivalens ölservering.

Man får inte medtaga paraply, glasföremål, vassa föremål eller någon form av vätska in påfestivalområdet.

Glas- och gasbehållare samt vassa föremål är förbjudet på campingen.

Husdjur är förbjudet både på festivalområdet och campingen

 

Använd de soptunnor som finns, och sortera din pant.

Tält eller andra föremål är strängt förbjudna i campingens brandgångar.

Det rådet eldningsförbud på både festivalområdet och campingen, vill man grilla får man gå utanför campingen och grilla på asfalten.

Ta hand om varandra, ta gärna sällskap till campingen så ingen behöver gå ensam, våga prata med en campingvärd om någon verkar må dåligt eller behöver hjälp. 

Sprid kärlek!